Categorieën: BlogSEA Tips

Google Ads: van een AdWords Express naar een normaal Expert account

Kun jij een leven zonder Google voorstellen? Nee toch? Ik kan me geen dag herinneren dat ik de zoekmachine niet gebruikte. Google maakt ons leven zóveel gemakkelijker! Maar dat is dus niet altijd het geval. Soms zijn de wegen van Google gewoon ondoorgrondelijk. Neem nou het omzetten van Google AdWords naar Google Ads…

Google AdWords werd Google Ads

Het online-advertentieprogramma van Google heette tot juli 2018 nog Google AdWords. In de begintijd bestonden advertenties vrijwel alleen uit tekst (dus woorden) en paste die naam natuurlijk prima. Maar intussen is het internet een veel visueler medium geworden. Naast tekst is het nu heel gebruikelijk om ook afbeeldingen en video’s te gebruiken. Daarom was het hoog tijd om onder een nieuwe naam door te gaan. Dat werd Google Ads.

Het verschil tussen AdWords Express en een normaal Expert account

Het woord ‘express’ betekent hier letterlijk: snel. Met een Express account kun je supersnel en eenvoudig nieuwe campagnes maken. Dat klinkt heel aantrekkelijk, maar dat is het niet altijd.

De verschillen op een rijtje:

  • Met een Express account kun je alleen voor tekstadvertenties kiezen. Een gewoon account geeft je meer opties: afbeeldingen, animaties en video.
  • Google stelt zelf zoekwoorden voor bij een Express account. Je campagne bijsturen is nauwelijks nodig. Een gewoon account vergt wat meer tijd en inzet, maar daar zijn de resultaten dan ook naar! Jij bepaalt de zoekwoorden, schrijft de advertentietekst en stuurt bij waar nodig. Je kunt campagnes op maat maken.
  • Een handige functie die het gewone account heeft, is dat je negatieve keywords uit kunt zetten. Als jij banken verkoopt, wil je niet gevonden worden door mensen die op zoek zijn naar een bank voor hun hypotheek. Zulke woorden kun je dus uitschakelen. En omdat je meestal betaalt per klik, kan je dat een hoop geld besparen.

Je account omzetten naar Google Ads

Mensen die het online adverteren serieus aan willen pakken, kiezen over het algemeen voor een Google Ads Expert account. Dat raad ik jou ook aan. Hiermee hou je zelf de regie en ben jij de expert.

Maar Google heeft juist graag dat je voor Express kiest en dat is dan ook de logische optie die ze aanbieden als jij een account aanmaakt. Omzetten naar een Expert account is niet zo simpel, maar het kan wel!

  • Laat Google weten dat je over wilt stappen. Dat doe je via Google Ads help. Direct mailen naar Google kan ook via adwords-support@gmail.com
  • Google stuurt jou nu een formulier toe, waarop je de wijziging aangeeft en waarmee je toestemming geeft voor die wijziging. Let op: als je meerdere accounts beheert, moet je ze allemaal benoemen.
  • Als het goed is, wordt je account nu binnen één werkdag omgezet.

Aan de slag met Google Ads

Tja, het is allemaal een beetje omslachtig, maar het is nu eenmaal niet anders. Als je eenmaal om bent naar het Google Ads Expert account ben je blij dat je het gedaan hebt. De mogelijkheden om de perfecte campagnes op te zetten zijn nu eindeloos!

Lukt omzetten niet? Neem dan even contact met mij op. Ik help je graag verder.

Laatst bijgewerkt op 03-07-2020 21:06

Suzan

Hoi, ik ben Suzan van Heck en Google Ads (SEA) specialist. Ik help ondernemers aan een betere online vindbaarheid. Zoekmachine adverteren is mijn grote passie. Ik ben getraind en gecertificeerd door Google en werk rechtstreeks met hen samen. Mijn kennis wil ik graag met je delen.

Deel
Gepubliceerd door
Suzan

Recente berichten

Nieuwe functies voor responsieve zoekadvertenties

Google Ads heeft recent nieuwe functies toegevoegd aan de responsieve zoekadvertenties, zoals een locatie invoegen…

21-07-2020

SEO vs. SEA – wat zijn de verschillen

SEO, SEA, Google Ads... de verschillende online marketingtermen vliegen je om de oren. Als je…

10-06-2020

Google (Ads) account aanmaken

Als je gaat adverteren in Google Ads heb je twee dingen nodig: - Een Google…

13-05-2020

Gratis advertentietegoed voor adverteerders

Google helpt mee in de stijd tegen het coronavirus De uitbraak van het coronavirus heeft…

08-05-2020

Google My Business – handleiding voor Google Mijn bedrijf

Gratis bedrijfsvermelding in Google Via Google My Business ofwel Google Mijn Bedrijf kun jij jouw…

06-04-2020