Gratis advertentietegoed adverteerders Google Ads

Gratis advertentietegoed voor adverteerders

08-05-2020 | Nieuws, SEA Tips

Google helpt mee in de stijd tegen het coronavirus

De uitbraak van het coronavirus heeft een enorme impact op alle ondernemers wereldwijd. Sommigen worden financieel hard getroffen, omdat ze van de ene op de andere dag geen inkomsten meer hebben. Andere ondernemers, zoals webshops, maken juist een enorme groei door.

Gratis advertentietegoed van Google

Google heeft aangekondigd ondernemers in het midden- en kleinbedrijf te willen helpen, door het verstrekken van gratis advertentietegoed. In totaal is er meer dan 800 miljoen dollar toegezegd om MKB’ers, gezondheidsorganisaties, overheden en gezondheidsmedewerkers te steunen. Hiervan is 340 miljoen dollar gereserveerd voor het midden- en kleinbedrijf.

Hoe ontvang ik het tegoed?

Een voorwaarde om het tegoed te ontvangen, is dat je de laatste 10 maanden van 2019 geadverteerd hebt én de eerste twee maanden (januari en februari) van 2020. Dus als je in 2020 nog niets hebt uitgegeven, kom je niet in aanmerking. Ook hele nieuwe accounts vanaf 2020 komen niet in aanmerking. Als je aan de voorwaarden voldoet, zul je het tegoed automatisch ontvangen. Er verschijnt dan een kredietmelding in het Google account.

Hoeveel tegoed ontvang ik?

Elke adverteerder die in aanmerking komt, krijgt 1x advertentiekrediet. Hoe hoog dat krediet is, verschilt per adverteerder. Google geeft geen specifieke details vrij van de berekening, maar het is gebaseerd op historische advertentie-uitgaven, land en valuta.

Hoe kan ik het krediet gebruiken?

Het tegoed kan tot eind 2020 worden gebruikt voor het hele Google Ads-platform, waaronder Search, Display, Shopping en YouTube.

Google hoopt met deze tegemoetkoming ondernemers te helpen en te verlichten om in contact te blijven met hun klanten.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *