App-extensie

02-02-2021

Met een app-extensie kan je vanuit jouw advertenties verkeer sturen naar het downloaden van een app. De bezoeker wordt dan geleid naar je website of app-store en kan hier de download voltooien.

Deze extensies zijn zeer effectief wanneer je een app wilt promoten, want de zichtbaarheid en het aantal geïnstalleerde apps wordt vergroot.

In de afbeelding hieronder kan je zien hoe je een app-extensie maakt. De app-extensies kan worden toegevoegd op account-, campagne- en op advertentiegroepniveau. Bij het maken van een app-extensie kies je tussen een Android of iOS platform.

App-extensie maken in Google Ads

Let op: Google maakt gebruik van ‘slimme’ detectie. Dit houdt in dat Google een link toont voor de app-store die overeenkomt met het apparaat van de gebruiker.

Naast app-extensies zijn er nog veel meer verschillende extensies. Bekijk hier alle advertentie-extensies.

Ontvang 50% korting op mijn nieuwe Google Shopping cursusOm de lancering te vieren, krijg jij een uniek aanbod, om deze cursus met meer dan 50% korting aan te schaffen.

Dit is dé cursus voor iedereen die wil starten met gratis en betaalde vermeldingen in Google Shopping! Je betaalt nu tijdelijk slechts €97,- (in plaats van €197) voor levenslang toegang.