De Breinkliniek

Over De Breinkliniek

Dat we voor langetermijnrelaties gaan, bewijst de samenwerking met De Breinkliniek, waar we nu ruim 7 jaar voor werken op het gebied van Google Ads maar ook voor SEO.

De Breinkliniek is een specialistische praktijk in Neurofeedback, gevestigd in Wamel. Neurofeedback is een behandelmethode voor diverse lichamelijke & psychische klachten. Met Neurofeedback training wordt de hersenactiviteit gemeten en in balans getraind. Hierdoor kan de oorzaak in het brein, zeer gericht aangepakt worden. Neurofeedback is een vrij onbekende en nieuwe behandelmethode, waarbij naamsbekendheid in de brede zin van het woord belangrijk is. Het is relevant dat de juiste doelgroep kennis neemt van de mogelijkheden van neurofeedback, waardoor zij een overwogen keuze kunnen maken in de best passende behandelmethode voor hun klachten.

Breinkliniek – Google Ads resultaten

Periode 2016-2019

De eerste jaren kwamen de conversies vooral via Google Ads binnen:

Google Ads resultaten Breinkliniek 2016-2019
  • 62% van de online omzet werd behaald via Google Ads
  • 22% van de online omzet werd behaald via Google Organic

De jaren daarna kwamen de conversies ook steeds meer binnen via de gratis (organische) zoekresultaten. Dat kwam door de stijging in posities en daarmee het groeiend aantal bezoekers via organic.

Periode 2019-2021

Vanaf 2019 kwamen de conversies ook steeds meer binnen via de gratis (organische) zoekresultaten. Dat kwam door de stijging in posities en daarmee het groeiend aantal bezoekers via organic.

Resultaten Google Ads Breinkliniek 2019-2021
  • 45% van de online omzet werd behaald via Google Ads
  • 36% van de online omzet werd behaald via adverteren Google organic

De bekendheid van de Breinkliniek werd – mede door Google (en CaseMarketing) – in korte tijd dermate groot dat de wachtlijst opliep tot 10 weken. Hierdoor konden mensen niet meer op tijd geholpen worden en is ervoor gekozen om Google Ads minimaal in te zetten: we adverteerden heel gericht (met uitsluitend de zoekwoorden neurofeedback en Breinkliniek) en heel regionaal. Ook kwamen er steeds meer conversies binnen via organisch verkeer, waardoor extra Google advertenties niet nodig waren.

Periode 2022-nu

Vanaf februari 2022 heeft De Breinkliniek zijn capaciteit kunnen vergroten. Google Ads kon weer breder ingezet worden. Hoe hebben we dit aangepakt? We adverteren niet meer alleen op neurofeedback en corporate zoekwoorden, maar ook op de behandelbare klachten. Zo zijn de advertenties uitgebreid met o.a. ADHD, ADD, slaapproblemen en burn-out. Zodat de juiste mensen kennis kunnen nemen van de mogelijkheden van neurofeedback, om een wel overwogen keuze te maken in hun behandeltraject.

Google Ads resultaten Breinkliniek 2022

Breinkliniek – SEO resultaten

We hanteren de volgende SEO strategie voor de Breinkliniek: 

  1. Eerst veel content schrijven voor de website
  2. Data verzamelen
  3. Website verbeteren aan de hand van data
  4. Inzetten op linkbuilding

Hierdoor blijven ze jaarlijks groeien met organische bezoekers.

SEO resultaten Breinkliniek 2022

Inmiddels zijn ze door hun sterke organische posities en profilering marktleider in Nederland geworden op het gebied van neurofeedback therapie.

OMZET

verdubbeld sinds de samenwerking 

ROAS

Gemiddeld over alle jaren 4279%

GOOGLE ADS OMZET

50% van de omzet via Google Ads

Jij wilt toch ook online succesvol worden? Waar wacht je nog op?

Dit zegt onze klant:

“Als startend ondernemer ben je op zoek naar naamsbekendheid. Hoe kun je het beste mensen bereiken en kennis laten nemen van jouw bestaan en behandelmethode? Logischerwijs biedt internet vele kansen, maar waar moet je beginnen als je daar totaal geen ervaring in hebt? Na een telefoontje met Suzan begreep ik al snel dat dit te complex en vooral te tijdrovend is voor mij. Het is veel meer dan een paar woorden selecteren en Google doet de rest. Met goede analyses heeft CaseMarketing zowel de advertenties als organische vindbaarheid voortdurend geoptimaliseerd. De maandelijkse rapportages en gesprekken met Suzan en Evi leren me elke keer weer dat dit te complex is voor een ondernemer die met zijn bedrijf bezig wil zijn en niet met Google. We hebben dit aan den lijve ondervonden, doordat we overladen werden met contactverzoeken en uiteindelijk op de rem hebben moeten trappen. Toen we de capaciteit vergroot hadden, konden we meer contactverzoeken aan. Met het opschalen van Google merkten we direct dat we weer beter vindbaar waren en het aantal mensen dat contact met ons opnam binnen een half jaar verdubbelde.”

Luuk van Leur

Eigenaar, De Breinkliniek