Terugblik challenge: broer en zus?

Terugblik challenge: broer en zus?

Wat je leert in deze blog

Voordat er misverstanden ontstaan: we zijn GEEN familie. Toch heb ik dit blog zo genoemd en ik ga je zo uitleggen waarom. In april hebben Mark Bongers en ik samen een 5-daagse Facebook en Google cursus gegeven aan 5000 deelnemers. Een onwijs gave challenge en in dit blog wil ik de highlights graag met je delen.

Armen over elkaar? Gespreksstof op Facebook

Die 5000 deelnemers komen natuurlijk niet zomaar uit de lucht vallen. Hier is veel reclame voor gemaakt. Ook onze netwerken, nieuwsbrieven en websites werden ingezet. Als je Facebook advertenties hebt draaien, zijn er altijd wel een paar kritische mensen die iets over jouw advertentie of foto te zeggen hebben. Zo was er iemand die reageerde dat hij het totaal niet vond kunnen dat Mark op onderstaande foto zijn armen over elkaar heeft. Vervolgens ontstond er een hevige Facebook discussie onder voor- en tegenstanders of de armen nou het probleem waren of juist degene die hier problemen mee had. WHAT THE FUCK? Gingen die mensen hier nou echt discussie over voeren? Ik verbaasde me over de tijd en energie die erin gestoken werd. Maar de grootste verrassing moest nog komen haha. Het verhaal kreeg namelijk een nieuwe wending toen ik ook bij de discussie betrokken werd. Weliswaar niet over mijn armen (die zijn gelukkig niet zichtbaar op de foto) maar toen iemand zei; “Ze lijken wel broer en zus”. Ik heb maar wijselijk mijn mond gehouden 😉

Mark Bongers en Suzan van Heck

Samen webinars geven

In totaal hebben we 4 van de 6 webinars samen LIVE gegeven. Ik blijf het geven van webinars nog steeds een beetje spannend en gek vinden. Praten tegen een beeldscherm terwijl er mega veel mensen naar je kijken die jij niet ziet en hoort maar andersom wel. Vooral de eerste dag was ik lichtelijk nerveus, omdat Mark en ik samen het verhaal moesten vertellen terwijl we nooit eerder samen webinars hebben gegeven. Zouden we wel goed op elkaar kunnen inspelen? Maar Mark is een rot in het vak met jarenlange ervaring in het geven van webinars en het ging eigenlijk als vanzelfsprekend. Voor niets druk gemaakt! Ook de keren daarna verliep het goed.

Mark Bongers en Suzan van Heck Facebook en Google challenge

Wat heb ik geleerd van deze challenge?

Ik heb geleerd om vooral te genieten van het moment. Het geven van een training aan zoveel deelnemers was nieuw voor mij. Maar of je nu je verhaal aan 500 of aan 5000 mensen vertelt. Het maakt eigenlijk helemaal niet uit. Het is zo gaaf om over je vak, je grote passie, te mogen praten. En nog leuker is het als je mensen iets van jouw enthousiasme kan overbrengen, waardoor ze jou gaan herinneren.

Ook bij een grote speler als Mark Bongers Academy zie ik dat het niet zomaar aan komt waaien. Ondernemerschap is hard werken. Maar als je iets graag doet, dan voelt het niet als hard werken. Ik kijk dan ook moe maar voldaan terug op deze leerzame challenge.

Ondertussen ben ik alweer bezig met de voorbereiding van nieuwe trainingen. Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief (zie rechts) en blijf op de hoogte.

Recente artikelen

Kosten Google Ads

Kosten Google Ads? Zo bereken je ze

Channable CSS

Nieuw: Channable heeft nu een eigen CSS

Google Ads interface nieuw ontwerp

Google Ads interface: overgang naar nieuw ontwerp

Qooqie Lead automation

Nieuw: Qooqie Leads

Wat is Google Search Console

Wat is Google Search Console?

Gratis advertentietegoed adverteerders Google Ads

Gratis advertentietegoed voor adverteerders

Deze tips ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in.

"*" geeft vereiste velden aan