Uitgebreide tekstadvertenties Google Ads

Nieuw: Expanded Text Ads in AdWords

01-08-2016 | Blog, SEA Tips

Bijna de helft meer advertentietekst, een extra kop en een verwachte toename van de CTR van maar liefst 20 procent! De storm rondom het verwijderen van de rechterkolom met advertenties is nog maar net geluwd of Google komt met een volgende grote update; Expanded Text Ads.

Met de invoering van de Expanded Text Ads (uitgebreide tekstadvertenties) is er bijna 50% meer ruimte voor adverteerders om hun boodschap over te brengen. Dit zou volgens Google moeten leiden tot een flinke toename van het aantal kliks. Maar let wel: kwaliteit gaat boven kwantiteit. Benut de extra ruimte daarom met sterke, relevante advertentieteksten die prikkelen en uitdagen om te klikken.

Expanded vs. standaard tekstadvertenties

Uitgebreide tekstadvertenties (Expanded Text Ads) verschillen in een paar belangrijke opzichten van standaard tekstadvertenties. Ze bevatten:

  • twee kopvelden (elk maximaal 30 tekens);
  • één enkel, uitgebreid beschrijvingsveld (maximaal 80 tekens);
  • een zichtbare URL waarvoor het domein van de uiteindelijke URL wordt gebruikt,
  • twee optionele Pad-velden die worden gebruikt in de zichtbare URL van de advertentie (maximaal 15 tekens).
Standaard tekstadvertenties Expanded Text Ads
Kop 1 25 tekens 30 tekens
Kop 2  – 30 tekens
Beschrijvingsregel 1 35 tekens 80 tekens
Beschrijvingsregel 2 35 tekens  –
Zichtbare URL 35 tekens Hoofddomein* + twee invulvelden van elk 15 tekens.
* Het aantal tekens van het hoofddomein telt niet mee.

Expanded Text Ads op mobiele apparaten

Volgens Google zijn de uitgebreide tekstadvertenties speciaal ontworpen voor een op mobiele communicatie georiënteerde wereld. De advertenties zullen er op alle apparaten goed uitzien, dus ook op mobiele apparaten. Een grote verandering is, dat adverteerders niet langer een apparaatvoorkeur in kunnen stellen. Er hoeven dus geen aparte advertenties meer gemaakt te worden voor desktop en mobiel. Het is verstandig om bij het schrijven van de kopteksten rekening te houden dat de kop op mobiel kan overlopen naar een volgende regel. Zorg dus dat de kop pakkend geschreven is en zich makkelijk laat lezen op verschillende apparaten.

Uitgebreide tekstadvertenties in Adwords Editor

Met de nieuwe versie 11.5 van de AdWords Editor is het mogelijk om Expanded Text Ads aan te maken. Selecteer bij ‘Advertenties’ de ‘Uitgevouwen tekstadvertenties’. Vervolgens kunnen de velden ingevuld worden. 

Klik op de afbeelding voor een grotere weergave:

Expanded Text Ads invoeren in AdWords Editor

Aan de slag met Expanded Text Ads

Vanaf 26 oktober 2016 worden de Expanded Text Ads officieel uitgerold. Na die datum kunnen er geen standaard tekstadvertenties meer aangemaakt of bewerkt worden.

De komende periode gaat CaseMarketing de advertenties van alle klanten uitvoerig testen en optimaliseren. Op deze manier worden alvast waardevolle inzichten verkregen en zijn we voorbereid op de grootste wijziging ooit sinds de oprichting van Google AdWords. Uiteraard houden wij je op de hoogte van de ontwikkelingen.

Heb je nog vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact op en wij vertellen je er graag meer over. Ook zijn wij benieuwd naar de ervaringen en feedback van andere marketeers.

Schrijven van goede uitgebreide tekstadvertenties

Wil je onder andere leren hoe je goede uitgebreide tekstadvertenties schrijft? Meld je dan aan voor mijn Google Ads cursus of word lid van de online SEA academy.

0 reacties