Leer werken met

Google Analytics 4

online cursus

Voor ondernemers en marketeers die

meer willen leren over de basisprincipes van GA4

GA4 cursus (online) – 3 uur aan kennis

Koop de opname van het webinar van 12 juli 2023
Presentatie: Suzan van Heck en Armando Panman de Wit.

Google Analytics 4 logo

Wat kan je verwachten van deze cursus?

In deze cursus laten we veel praktijkvoorbeelden zien. Je gaat leren hoe je Google Analytics 4 kunt inzetten voor jouw bedrijf. Van het analyseren van belangrijke data, tot het begrijpen en maken van rapporten.

Deze onderwerpen komen aan bod:

De belangrijkste begrippen van Google Analytics 4.

Het opzetten van GA4-properties en gegevensstreams.

Inzicht in het verzamelen en analyseren van data in GA4.

Navigatie door de GA4 interface.

Het begrijpen van belangrijke rapporten.

Het creëren en aanpassen van rapporten voor specifieke inzichten.

Geavanceerde functies (o.a. aangepaste rapporten en doelgroep creatie).

GA4 cursus voor mensen die starten met Google Analytics 4

Even voorstellen…

Wij zijn Suzan van Heck en Armando Panman de Wit.

Suzan is Google expert en geeft regelmatig trainingen over dit onderwerp. Daarnaast is ze eigenaresse en oprichter van CaseMarketing, een online marketingbureau dat zich volledig heeft gespecialiseerd in adverteren in Google.

Armando Panman de Wit is Google Analytics expert

en hij heeft als Analytics Developer al meerdere tools rondom Google Analytics ontwikkeld. Hij deelt zijn kennis graag via trainingen, waarbij de focus ligt op het vinden van relevante data voor analyses en campagnes.

Suzan van Heck & Armando Panman de Wit

Voor wie is deze Google Analytics 4 cursus bedoeld?

Deze cursus is bedoeld voor ondernemers, marketeers, eigenaars en beheerders van websites die onlangs gestart zijn met Google Analytics 4. Je hebt nog weinig ervaring met GA4 en je wilt graag meer hierover leren.

Deze cursus is niet geschikt voor mensen die nog nooit in Google Analytics (UA) hebben gewerkt.

Basiscursus Google Analytics 4

Sinds 1 juli 2023 verzamelt de oude versie van Google Analytics (Universal Analytics) geen data meer. Google Analytics 4 is de nieuwste versie. Toch blijkt GA4 in de praktijk nog lastig te zijn voor veel ondernemers en marketeers. Deze cursus geeft je een goede basis zodat je vertrouwd raakt met GA4.

Suzan: “Ik heb echt moeten wennen aan Google Analytics 4, omdat alles er heel anders uitziet. Veel dingen heb ik zelf uitgezocht, maar dit kost enorm veel tijd. Die tijd wil ik jou besparen. Daarom praten we je in 3 uur helemaal bij over de belangrijkste basisprincipes.

Omdat het de eerste keer is dat ik deze cursus samen met Armando organiseer, bieden we deze nu aan tegen een hele scherpe introductie-prijs. Een absolute no-brainer voor de enorme waarde die je krijgt.”

Inhoud van de cursus

Begrijpen van de fundamentele concepten en terminologie van GA4

Om het meeste uit GA4 te halen, is het essentieel om de basisconcepten en terminologie te begrijpen. Je leert belangrijke termen zoals gebeurtenissen, gebeurtenisparameters, aangepaste dimensies, attributiemodellen, en conversies. Daarnaast krijg je een goed begrip van de algehele account structuur en de nieuwe functies van GA4.

Opzetten van een GA4-property en gegevensstream 

We leren je hoe je een nieuwe GA4-property kunt maken en hoe jij je GA4 account moet structureren. Verder leer je hoe je gegevensstreams kunt opzetten om informatie te verzamelen van verschillende bronnen, zoals websites, en mobiele apps. Ook laten we je zien hoe je GA4 integreert met relevante platforms.

Verzamelen van data in GA4

Voordat we in GA4 kunnen duiken, moeten we eerst data in het platform verzamelen. Wij laten je zien hoe je makkelijk GA4 kunt toevoegen aan je website met behulp van een stukje code, maar ook met behulp van Google Tag Manager.

Navigeren door de GA4-interface 

De GA4-interface kan in het begin overweldigend lijken, maar we leren je de weg kennen. Tijdens onze training proberen we zoveel mogelijk tijd te spenderen in het platform zelf, om je comfortabel te laten voelen met GA4-interface. Je wordt vertrouwd met de belangrijkste rapporten, zoals de Gebruikersrapporten, Acquisitierapporten, en Betrokkenheidsrapporten. Hierdoor kun je gemakkelijk tussen de verschillende onderdelen navigeren om precies de data te vinden waar jij in geïnteresseerd bent.

Creëren en aanpassen van rapporten 

We leren je hoe je de standaard rapporten kunt aanpassen door segmenten en dimensies toe te voegen. Hierdoor kan je specifieke inzichten op maat verkrijgen die aansluiten bij jouw behoeften. We laten je ook zien hoe je de standaard rapporten kunt aanpassen zodat je GA4-interface precies de rapporten bevat die relevant zijn voor jouw bedrijf.

Gebruik van aangepaste rapporten 

In GA4 heb je toegang tot krachtige analyse-tools waarmee je diepgaandere inzichten in gebruikersgedrag kan verkrijgen. Je leert hoe je segmenten, dimensies, statistieken, en filters kunt toevoegen aan je Verkenningen rapporten. Hiermee kan jij straks je customer journey visualiseren met behulp van trechterrapporten, begrijpen wat de overlap is tussen verschillende segmenten, en specifieke gebruikers bekijken met behulp van gebruiksanalyse.

Opzetten van conversies en het creëren van doelgroepen 

Ontdek hoe je conversies kunt instellen om specifieke gebruikersacties te meten. Begrijp wat nu echt het verschil is tussen een gebeurtenis en een conversie. En leer ook hoe je doelgroepen kunt creëren op basis van gebruikersattributen of gedrag voor gerichte marketingcampagnes of personalisatie.

GA4 en de verbeterde privacy mogelijkheden 

GA4 introduceert diverse verbeteringen op het gebied van privacy, waardoor bedrijven meer controle hebben over de verzamelde data. Wij leren je hoe je deze nieuwe functies kunt benutten. Daarmee kan jij er voor zorgen dat alle instellingen in lijn zijn met de gewenste privacy-vereisten, en dat je tegelijkertijd waardevolle inzichten uit de verzamelde data kunt halen.

Introductie actie

Om de lancering van deze nieuwe cursus te vieren 

én 

de samenwerking tussen Suzan en Armando,  kun je de GA4 cursus nu aanschaffen voor een hele scherpe prijs.

Online training 12 juli 2023

€97

Ex btw.

Koop de opname (3 uur)

€47

Ex btw.

GA4 cursus – opname webinar 12 juli 2023