Een terugblik op 2021

2021: het jaar van groei

23-12-2021 | Nieuws

Wat een jaar, 2021. Zowel in positieve als negatieve zin. Corona is nog steeds onder ons en ten tijde van het schrijven van dit blog zit Nederland in lockdown. Door de situatie zijn we zijn digitaler geworden dan ooit te voren, wat heeft geresulteerd in een enorme groei van onze SEA academy. En degenen die het niet zelf willen leren, weten hun weg naar ons ook goed te vinden. Ons klantenbestand is bijna verdubbeld in een jaar tijd. CaseMarketing bestaat inmiddels niet meer alleen uit Evi en mijzelf, maar we hebben een compleet team om ons heen gebouwd wat ons helpt met zichtbaarheid, vindbaarheid, branding, communicatie en meer. 

Alleen ga je sneller, samen kom je verder

De grootste les die ik afgelopen jaar geleerd heb is LOSLATEN. Er komt een punt dat je niet alles meer alleen kunt doen. Dat klinkt makkelijker gezegd dan gedaan. Tenminste als je zo’n controlfreak bent als ik. Aan het begin van het jaar deed ik nog alles zelf; Facebook adverteren, funnels bouwen, photoshoppen. Het kostte enorm veel tijd en het resultaat was middelmatig. Ook controleerde ik elke tekst die Evi geschreven had en wilde ik weten wat er allemaal in de campagnes van klanten aangepast was. Als snel kwam ik erachter dat dit niet de manier is om een bedrijf te leiden en al helemaal niet als je wilt groeien. Dus, loslaten! Vertrouwen hebben in de mensen die het voor je uitvoeren. Toen ik dit meer ging beseffen en vooral ook ging doen, ontdekte ik dat ik mij weer bezig kon houden met de dingen die ik echt leuk vind: Google Ads campagnes beheren en trainingen hierover geven. 

CaseMarketing team Suzan en Evi

De groei bleef niet onopgemerkt

Online zichtbaarheid, laten zien dat je serieus bezig bent met je vak (of liever gezegd je passie) zorgt ervoor dat jouw expertstatus groeit. Dat valt op bij andere mensen. Zo werd ik in 2021 diverse keren gevraagd als gastspreker door andere top ondernemers zoals Irene Ogier, Bas Urlings en Wendy Kerssens. Ook ging ik een samenwerking aan met Mark Bongers, om onze krachten op het gebied van Facebook en Google adverteren te bundelen.

Podcast met Wendy Kerssens 2021

Een training geven aan 5000 cursisten

Afgelopen april vierden Mark en ik onze samenwerking met een challenge, waarbij we een week lang gratis kennis deelden op het gebied van Facebook en Google adverteren. Er hadden zich 5000 cursisten ingeschreven voor deze challenge. Het was ontzettend tof en leerzaam om zoveel deelnemers in één week te trainen. Deze samenwerking heeft ook veel goeds gedaan voor de naamsbekendheid van CaseMarketing. Nog steeds spreken we mensen die mee hebben gedaan aan de challenge van Mark en mij. 

Facebook en Google advertentie challenge 2021

SEA academy grootste Google Ads e-learning omgeving van Nederland geworden

Het afgelopen jaar zijn er talloze uren gespendeerd aan het ontwikkelen van trainingsvideo’s en lesmateriaal voor de SEA academy. Met meer dan 140 video’s en 40+ uur aan lesmateriaal durven we nu hardop te zeggen dat de SEA academy de grootste en meest uitgebreide Google Ads e-learning omgeving van Nederland is geworden. Op dit moment zitten er meer dan 100 cursisten in het (half)jaar traject die actief gecoacht worden. Naast de e-learning video’s krijgen de cursisten namelijk ook veel begeleiding en coaching van mij. Dat is wat de SEA academy zo uniek maakt. 

Een rondleiding door de SEA academy

Klantenbestand CaseMarketing verdubbeld

Niet iedereen wil zelf zijn Google Ads campagnes (leren) beheren. Naast de academy hebben we daarom ook een agency, zodat klanten hun Google Ads campagnes aan ons kunnen uitbesteden. We zijn het afgelopen jaar kritisch geweest op de nieuwe klanten die we hebben aangenomen. Meer dan ooit hebben we gekeken of de klant bij ons past. We zijn zelf namelijk erg ambitieus en als we aan Google Ads campagnes gaan werken dan willen we ook echt een enorme groei realiseren. Daarom willen we graag werken voor klanten die zelf ook ambitieus zijn en durven en willen gaan voor hun groei. Dit heeft geresulteerd in diverse mooie, nieuwe klanten zoals het onlangs opgerichte theemerk Embreze en de webshop Elektroshop.nl. Deze klanten hebben overigens ook specifiek voor ons gekozen, omdat ze met een klein(er) specialistisch bureau willen samenwerken.

Ging alles goed afgelopen jaar?

Absoluut niet! Google Ads heeft het afgelopen jaar veel updates doorgevoerd, waardoor de video’s van de SEA academy weer allemaal aangepast moesten worden terwijl ze net klaar waren. Ook moesten we de campagnes van alle klanten omzetten, waarbij de updates niet altijd gunstig uitpakten. Het was veel werk om alles weer goed te krijgen. Ook kwamen we voor het eerst in aanraking met een faillissement van een klant, heel vervelend.

Doordat ik in het begin veel zelf deed, zoals het bouwen van funnels, ging het nog wel eens mis met de mails. Of een Facebook cursus kopen van een paar duizend euro en er vervolgens achterkomen dat ik het liever wil uitbesteden. Achteraf zonde van het geld. En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Dus nee, alles ging zeker niet vlekkeloos het afgelopen jaar.

Nieuwe focus in 2022

Proost op 2022!

Het afgelopen jaar hebben we veel kennis opgebouwd rondom het werven van leads voor de SEA academy. Deze kennis zetten we in voor klanten die Google Ads aan ons uitbesteden. 

We hebben inmiddels een groot netwerk opgebouwd van coaches, trainers en overige dienstverleners. We vinden het leuk om ons hier nog meer op te gaan richten in 2022. We zien dat Google Ads in deze branches vaak een ondergeschoven kindje is, terwijl er nog zoveel kansen zijn op dit gebied. 

We hopen dat we in 2022 veel dienstverleners mogen helpen met het werven van leads! 

Wil jij graag aan de slag met Google Ads in 2022? Regelmatig geef ik gratis webinars over hoe je als beginnende adverteerder kunt starten met Google Ads. Schrijf je gratis in voor het webinar Google Ads.

Houd ook onze Instagram en Facebook pagina in de gaten of schrijf je in voor de nieuwsbrief voor updates rondom trainingen.

Fijne feestdagen!

Namens Evi, mijzelf en het team van CaseMarketing wens we iedereen hele fijne feestdagen en een gezond, gelukkig en succesvol 2022!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *