Bye bye 2020. Hallo 2021

Bye bye 2020. Hallo 2021

Wat je leert in deze blog

Een nieuw jaar, nieuwe kansen. Wat een bizar jaar hebben we toch achter de rug. Zakelijk gezien was het voor mij een topjaar. Maar als mens, als persoon, ben ik blij dat 2020 achter de rug is. Want wat hebben we veel in moeten leveren door corona. 

Proost op het nieuwe jaar!

Hopelijk gaat 2021 een jaar worden waarin we weer wat vrijheden terugkrijgen, een gezellig feestje mogen organiseren of bezoeken en ik nieuwe klanten gewoon weer een hand mag geven.

Suzan brengt een proost uit op het nieuwe jaar.

Dit was 2020

Het afgelopen jaar is op meerdere vlakken heel bijzonder geweest. De lancering van de SEA academy en het aannemen van mijn eerste personeelslid Evi waren absolute hoogtepunten. De foto hieronder is gemaakt toen Evi haar eerste contract tekende.

Evi en Suzan

Een paar bijzondere milestones op een rij:

  • Het aantal klanten voor het uitbesteden van Google Ads is verdubbeld.
  • Het aantal klanten voor een Google Ads cursus is 100% gegroeid.
  • Aanvragen komen voortaan uit heel Nederland. 
  • Op 1 juli is de SEA academy gelanceerd; een unieke leeromgeving over Google Ads.
  • In juli is Evi in dienst gekomen als junior marketeer.
  • Maas en Waal Thuisbezorgd is opgezet: een Facebookgroep met 5000 volgers om de lokale horecazaken te helpen met de coronacrisis.
  • Het aantal volgers op social media is verdubbeld en ook zijn we gestart met een nieuwsbrief.

Kortom, het jaar van 2020 was een jaar van groei. Ik had van tevoren nooit gedacht dat het zo hard zou gaan.

Mijn eerste business coach

Om de groei goed mee te kunnen begeleiden krijg ik hulp van business coach Wendy Kerssens. Zij begeleidt mij aan zowel de agency kant als de trainings kant. 

Wendy Kerssens en Suzan van Heck

Van klassikale naar 1-op-1 Google Ads training

Vanwege corona heeft er in 2020 helaas geen enkele klassikale Google Ads cursus plaatsgevonden, maar er bleek veel behoefte aan 1-op-1 training. Voor diverse ondernemers heb ik een SEA audit mogen verzorgen en daarna hebben we alles samen in detail doorgenomen. Ook heb ik marketeers mogen trainen om Google Ads binnen hun bedrijf te professionaliseren. Er is ruimte genoeg op kantoor, dus dit soort trainingen konden gewoon doorgaan.

Google Ads training 1-op-1

Uniek in Nederland: de SEA academy*

In juli was het dubbel feest. Niet alleen kwam Evi als eerste medewerkster in dienst, ook werd de SEA academy geboren. Op 1 juli 2020 gingen de deuren open van deze online leeromgeving.

Google Ads academy overzicht

Alhoewel ik absoluut geen opschepper ben en wil zijn, durf ik toch hardop te zeggen dat de SEA academy uniek is in Nederland. Met meer dan 100 praktijkgerichte video’s over Google Ads en verwante onderwerpen EN persoonlijke begeleiding, heb ik als doel om Google Ads leuk en toegankelijk te maken voor iedereen. Ik wil mijn cursisten écht iets leren en inmiddels heb ik al veel ondernemers mogen helpen met hun eerste successen in Google Ads. Hieronder zie je aantal positieve reacties van cursisten. Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Update: we zijn gestopt met de SEA academy en we hebben deze vervangen door onze online marketing trainingen.

Reviews en ervaringen over de SEA academy

Plannen voor 2021

Voor 2021 zijn er wederom grote plannen. Zo hebben Rachelle Blok (emailmarketing/funnel specialist) en ik in januari een interessant gesprek met een grote naam in Nederland over een mogelijke samenwerking. Wat dat precies gaat inhouden blijft nog even geheim.

Rachelle Blok en Suzan van Heck

Daarnaast wil ik in 2021 de SEA academy verder gaan uitbouwen, o.a. met een Google Shopping cursus. Hopelijk kan er snel weer een klassikale Google Ads cursus plaatsvinden.

Evi zal opgeleid worden tot Google Ads specialist en zal samen met mij de campagnes beheren voor de klanten die Google Ads aan ons uitbesteden. Voor eventuele nieuwe klanten m.b.t. Google Ads uitbesteden gaan we strengere selectiecriteria hanteren.

O ja en we zijn achter de schermen ook druk bezig met een nieuwe website.

Kortom, genoeg te doen. Ik ben heel benieuwd hoe het er vandaag over precies een jaar uitziet.

Maar het allerbelangrijkste is: blijf gezond. Laten we er samen een succesvol jaar van maken waarin we corona ver achter ons kunnen laten en we ook weer lekker kunnen ontspannen. Want dat is hard nodig naast een drukke baan.

Wil je meer leren over Google Ads?

Regelmatig geef ik trainingen over hoe je als beginnende adverteerder kunt starten met Google Ads. Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief (zie rechts).

Recente artikelen

Wat is Google Search Console

Wat is Google Search Console?

Gratis advertentietegoed adverteerders Google Ads

Gratis advertentietegoed voor adverteerders

Google Analytics UA verwijderd

Google Analytics UA wordt verwijderd

Google Consent Mode V2 verplicht

Google Consent Mode V2 verplicht vanaf maart 2024

Google marketing producten

Google Marketing: 6 belangrijkste producten 

Google Ads campagnetypen

Google Ads campagnes: 9 campagnetypen 

Deze tips ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in.

"*" geeft vereiste velden aan