Google Bedrijfsprofiel kent nieuwe functie

Google Bedrijfsprofiel kent nieuwe functie

Wat je leert in deze blog

Dat Google nooit stilzit dat is wel duidelijk. Continu worden er nieuwe ‘features’ toegevoegd, zo ook binnen de gratis functie Google Bedrijfsprofiel (nieuwe naam van Google Mijn Bedrijf). Waar vroeger jaarlijks de dikke Gouden Gids op de mat plofte is dat tegenwoordig niet meer van deze tijd. Google Bedrijfsprofiel is de Gouden Gids van nu!

Google verzamelt alle bedrijfsgegevens en voegt dit samen tot een grote lijst. Op het moment dat een persoon jouw bedrijfsnaam, of een vergelijkbaar bedrijf, zoekt verschijnt deze rechts naast de bovenste zoekresultaten maar ook komt de bedrijfsvermelding naar boven op Google Maps.

google mijn bedrijf oud
Oude weergave

Waarom een Google Bedrijfsprofiel belangrijk is

Geen gedoe meer bij het zoeken van een telefoonnummer, met één zoekopdracht wordt het telefoonnummer met bedrijfsgegevens kant en klaar aangeleverd. En dat op elk apparaat! Erg belangrijk dus om een Google Bedrijfsprofiel goed in te richten. Voor meerdere bedrijven heeft CaseMarketing het Google Bedrijfsprofiel al ingericht. Potentiële klanten vinden makkelijk en snel alle basisinformatie die zij nodig hebben in de bedrijfsvermelding. Denk aan het telefoonnummer, adres, website URL en openingstijden. Met één zoekopdracht en één klik kan een potentiële klant al contact opnemen met uw bedrijf.

Toevoegen van berichten aan bedrijfsvermelding

Sinds juni 2017 is het mogelijk om berichten toe te voegen. Waar de Gouden Gids blijft steken op de basisinformatie pakt Google nu door met het gratis toevoegen van korte nieuwsberichten aan een bedrijfsvermelding. Deze berichten kunnen ook toegevoegd worden in de vorm van een aanbieding of evenement. Relevant nieuws wordt direct onder de aandacht gebracht bij de bedrijfsvermelding in de zoekresultaten. Een mooie manier om extra in het oog te springen en klanten nog sneller te bereiken. CaseMarketing heeft het gelijk ingezet bij het bedrijfsprofiel van een aantal klanten en uiteraard bij het eigen bedrijfsprofiel.

Voorbeelden nieuwe weergave Google Bedrijfsprofiel met nieuwsberichten:

Google mijn bedrijf post Baby's Only voorbeeld
Google mijn bedrijf post Knit Factory voorbeeld
Google Mijn Bedrijf Casemarketing

Het bericht dat wordt toegevoegd bestaat uit 100 tot 300 woorden. Hiervan zijn de eerste 100 karakters zichtbaar bij de vermelding in de zoekresultaten. Wanneer iemand klikt op het bericht wordt de rest van de tekst zichtbaar. De tekst wordt verder aangevuld met een foto en een link naar bijvoorbeeld de website, productpagina of actie. Zoals in de afbeelding te zien is heeft CaseMarketing meerdere berichten toegevoegd bij Baby’s Only. De berichten worden dan getoond in een carrousel. Het leuke is dat de berichten binnen enkele minuten online staan en niet eerst geïndexeerd hoeven te worden door Google. Essentieel punt, na zeven dagen worden de berichten offline gehaald en niet meer vertoond

Recente artikelen

Kosten Google Ads

Kosten Google Ads? Zo bereken je ze

Channable CSS

Nieuw: Channable heeft nu een eigen CSS

Google Ads interface nieuw ontwerp

Google Ads interface: overgang naar nieuw ontwerp

Qooqie Lead automation

Nieuw: Qooqie Leads

Wat is Google Search Console

Wat is Google Search Console?

Gratis advertentietegoed adverteerders Google Ads

Gratis advertentietegoed voor adverteerders

Deze tips ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in.

"*" geeft vereiste velden aan