Google My Business handleiding

Google My Business – handleiding voor Google Mijn bedrijf

06-04-2020 | Blog, SEO Tips

Gratis bedrijfsvermelding in Google

Via Google My Business ofwel Google Mijn Bedrijf kun jij jouw bedrijfsgegevens tonen in de zoekresultaten van Google. Het is een gratis vermelding op een opvallende plaats (rechts op desktop, bovenaan op mobiel). Wanneer jij Google My Business goed inricht, toont Google jouw bedrijf sneller en beter in de overzichten van lokale zoekresultaten. Er wordt er een kaartje getoond van Google Maps waar jouw bedrijf gevestigd is. Hierdoor kunnen gebruikers jou makkelijker vinden en contact opnemen. Je krijgt deze ruimte helemaal gratis van Google en je kunt er veel informatie in kwijt. Doe er dus je voordeel mee. In dit artikel vertel ik hoe jij Google My Business optimaal in kunt zetten voor jouw bedrijf

Lokale zoekresultaten Google Mijn Bedrijf

Google Mijn Bedrijf informatie

Een Google Mijn Bedrijfspagina kun je zien als een digitaal visitekaartje. Je vult alle belangrijke informatie in zoals je adres, telefoonnummer en website. Daarnaast kun je jouw openingstijden invullen. Willen potentiële klanten je benaderen? Dan vinden zij hier alle contactgegevens. Ze kunnen zelfs een route opvragen naar jouw bedrijf. Ook het plaatsen van reviews, foto’s en berichten behoort tot de mogelijkheden.

Tip: vul jouw Google My Business pagina met zoveel mogelijk informatie en denk ook aan mooie foto’s.

Voorbeelden Google My Business

Het eerste voorbeeld is een bedrijfspagina die niet is geclaimd door een bedrijf en die ook niet aangevuld is met informatie zoals openingstijden. Je ziet een foto van de buitenkant die afkomstig is van Google zelf.

Het tweede voorbeeld is een voorbeeld van mijn eigen bedrijf. Ik heb zoveel mogelijk informatie toegevoegd. Hoe ik dat gedaan heb laat ik zien in de video.

Google My Business account bijwerken

Als je nog geen Google Mijn Bedrijf account hebt, kun je deze maken via onderstaande stappen. Let op; voordat je gaat beginnen moet je eerst een Google account hebben. Heb je al wel een GMB account? Ga dan door naar stap 5.

Stap 1: Zoek je bedrijf op in Google
Stap 2: Staat er ‘Ben je eigenaar van dit bedrijf?’ Dan is het account nog niet geclaimd en gekoppeld aan een Google Mijn Bedrijf account. Klik op ‘Ben je eigenaar van dit bedrijf?’ en ga naar stap 3. Staat dit er niet? Dan betekent het dat het account al gekoppeld is aan een Google Mijn Bedrijf account. Ga dan naar stap 4.

Google Mijn Bedrijf claimen

Stap 3: login met je e-mailadres en klik op ‘nu beheren’. Ga door naar stap 5.

Google My Business beheren

Stap 4: login met je e-mailadres en zoek je bedrijf . Ga door naar stap 5.

Google My Business bedrijf zoeken

Stap 5: Google Mijn Bedrijf updaten

In onderstaande video wordt uitgelegd hoe je jouw gegevens in Google Mijn Bedrijf kunt beheren en aanpassen.

Tips voor jouw bedrijfsvermelding

  • Houd de informatie actueel. Door regelmatig nieuwe foto’s en berichten toe te voegen, houd je je bedrijfspagina up to date.
  • Ga reviews verzamelen voor jouw bedrijf. Via een review link kun je klanten vragen om een beoordeling te schrijven. Plaats de link op bijvoorbeeld de eigen website of in de nieuwsbrief.
  • Verwerk zoekwoord in de naam en omschrijving van je bedrijf.

Google My Business voor restaurants

Heb je een restaurant? Dan heeft Google Mijn Bedrijf nog een extra leuke functionaliteit. Je kunt dan gerechten en menu’s toevoegen aan jouw Google bedrijfsprofiel.

Nog meer tips?

Wil je meer tips ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief, voor interessante online marketing tips en om op de hoogte te blijven van de activiteiten van CaseMarketing.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *