Nog veel bedrijven zijn niet overtuigd van de kracht van Google Ads. ‘Waarom zou ik adverteren in Google als ik al bovenaan sta?’ of ‘Waarom zou ik adverteren in Google als Facebook en nieuwsbrieven al goed werken?’. Slechts een paar van de uitspraken die we wel eens horen als we met ondernemers in gesprek gaan. Echter hebben zij vaak niet in de gaten wat Google Ads voor een bedrijf kan betekenen. Daarom geven we je in dit artikel 8 redenen om nu te starten met Google Ads. En hopelijk ben jij straks net zo overtuigd als wij om direct aan de slag te gaan!
1. Hoge resultaten met Google Ads
Voor veel klanten waarvoor wij werken, is Google Ads de belangrijkste inkomstenbron.
In het voorbeeld hieronder zie je dat 70% van de totale transacties vanuit het kanaal Paid Search & Display komt. Zodra de Google Ads campagnes zouden worden onderbroken, zou hun hele onderneming instorten.

Ben jij nog niet aan de slag met Google Ads? Dan loop je serieus inkomsten mis.
2. Je bereikt de mensen die zelf al gericht op zoek zijn
Mensen zijn bij Google al veel verder in het aankoopproces. Ze zoeken letterlijk in Google naar een product of dienst waar ze in geïnteresseerd zijn, bijvoorbeeld ‘google ads cursus’ of ‘zwarte gebreide dames trui’.
In tegenstelling tot adverteren op Facebook. Deze mensen zijn niet zelf op zoek naar een product of dienst, maar de advertenties kunnen wel interesse opwekken.
3. Een nieuw jaar
Een nieuw jaar om je doelen te behalen. Hoe ga jij dit jaar aan meer klanten komen? Nu de resultaten van social media adverteren steeds verder teruglopen, is het wellicht tijd om je te gaan verdiepen in een ander kanaal zoals Google. Mensen die in Google zoeken, zijn gericht op zoek en zitten al veel verder in de aankoopfunnel. Maar dan moet je natuurlijk wél vindbaar zijn.
4. Snel vindbaar in Google
Binnen een paar uur kun jij bovenaan in Google staan. Nog een voordeel: je betaalt per klik op je advertentie. Dus wordt er niet geklikt op je advertentie? Dan kun je alsnog bovenaan staan zonder daarvoor betaald te hoeven hebben.
5. Controle over inkomsten en uitgaven
Je stelt zelf een dagbudget in. Zo kom je nooit voor grote verrassingen te staan.

Let wel op: het budget kan fluctueren per dag. Het dagbudget geeft aan hoeveel je gedurende de maand ongeveer per dag wilt besteden. We zeggen bewust ‘ongeveer’. Google optimaliseert de budgetten en geeft meer uit op de dagen waarop de kans op een conversie groter is en juist minder als het andersom is. Dus op sommige dagen zal er meer budget verbruikt worden dan wat is ingesteld en op andere dagen juist minder. Google kan tot twee keer meer uitgeven per dag. Echter zullen je maandelijkse kosten nooit meer dan 30,4 keer je dagbudget zijn.
Heb je echt strikt een maandelijks budget? Dan kun je hier invullen wat je maximale maandelijkse bestedingslimiet is. Echter bevelen wij dit nooit aan, omdat hierdoor je Google Ads campagnes stil kunnen komen te liggen.

6. Je bepaalt zelf de zoekwoorden én landingspagina
Aan de hand van een zoekwoordonderzoek bepaal je welke zoekwoorden relevant voor jouw bedrijf zijn en waarop je gevonden wilt worden. Daarnaast bepaal je ook zelf op welke pagina de klikkers landen. Zo landen de bezoekers bijvoorbeeld niet op je homepagina, maar op een pagina die aansluit bij de zoekopdracht waardoor de kans op conversie een stuk groter is!
Tip: gebruik de Google Ads zoekwoordplanner om interessante zoekwoorden te vinden. Deze is te vinden in jouw Google Ads account bij ‘Tools en Instellingen’ (bovenin) en dan ‘Zoekwoordplanner’.

7. Je hebt veel meer zekerheid
In tegenstelling tot SEO heb je bij SEA veel meer zekerheid, want je betaalt voor je posities. SEO is een risico investering. Het kan gebeuren dat je investering in tijd en energie voor niks is geweest als je SEO toepast. Soms zit er namelijk teveel concurrentie op een zoekwoord of investeer je er toch te weinig tijd in.
In dit artikel lees je precies de verschillen tussen Google Ads en SEO.
Sinds de iOS update zijn de resultaten van Facebook adverteren flink teruggelopen. Het is nu het moment om je te gaan verdiepen in alternatieven, zoals Google adverteren!
Zitten er ook nadelen aan Google Ads?
Er zitten ook een aantal nadelen aan Google Ads:
- Tijdelijk resultaat zo lang je adverteert.
- Het kan veel geld kosten i.p.v. opleveren als je het niet goed opzet.
- Het is een lastige materie.
Aan het eerste nadeel kunnen we niet zoveel veranderen, maar aan de andere twee nadelen wel. Met een Google Ads training leer je hoe je ‘aan de knoppen moet draaien’ zodat je in plaats van geld verspillen geld gaat verdienen.
Overtuigd om te starten met Google Ads?
Ben je overtuigd dat je NU aan de slag moet met Google Ads? Regelmatig geef ik trainingen over hoe je als beginnende adverteerder kunt starten met Google Ads. Bekijk hier het programma van de Google Ads trainingen. Daarnaast kun je alvast aan de slag met ons artikel Google Ads account aanmaken.
Op de hoogte blijven van de aankomende Google Ads trainingen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
0 reacties