Google Ads updates oktober 2020

Google Ads steunt lokale bedrijven vanwege de coronacrisis

02-10-2020 | Blog, SEA Tips

In augustus heeft Google al eerder aangekondigd dat zij MKB-Nederland gaan ondersteunen vanwege de coronacrisis, met onder andere een donatie van ruim 8,5 miljoen euro. Daarnaast heeft Google nog drie nieuwe updates aangekondigd die gaan bijdragen aan de ondersteuning van lokale bedrijven: gratis vermeldingen op Shopping tab, nieuwe lokale diensten-advertenties en een update van Grow My Store site. In dit artikel leg ik aan je uit wat deze nieuwe updates precies zijn en wat ze voor jou kunnen betekenen!

Gratis Shopping tab vermeldingen

Binnen Google Ads is het naast zoekadvertenties ook mogelijk om betaald te adverteren met shopping-advertenties. Vanaf medio oktober is het ook mogelijk om gratis een shopping-advertentie te plaatsen op het Shopping tab. Eigenlijk moet je dit zien als een soort organische zoekresultaat, alleen dan in de shop-omgeving van Google.

In de GIF hieronder zijn voorbeelden van shopping-advertenties en advertenties in de Shopping tab te zien.

google ads updates oktober 2020 - shopping tab
Bron: Google

Deze update valt tegelijk met de piek in het eindejaar waardoor jij als retailer gratis in de zoekresultaten van shopping naar voren kunt komen. Daarnaast wordt je als retailer geholpen om beter in contact te komen met klanten, ongeacht je adverteert in Google of niet. Super goed nieuws dus!

Google’s Merchant Center

Wanneer je aan de slag gaat met shopping-advertenties, zal je gebruik moeten maken van het Merchant Center van Google. Hierin kan je al jouw winkel- en productinformatie naar Google uploaden waardoor gebruikers jouw shopping-advertenties te zien krijgen.

Door de update in oktober kunnen adverteerder betaalde shopping-campagnes in Google’s Merchant Center uitbreiden met gratis advertenties op het Shopping tab. 

Maak je al gebruik van Google’s Merchant Center?

Dan hoef je verder niets in te stellen om gebruik te maken van de gratis vermeldingen. Deze gratis shopping-advertenties worden automatisch gegenereerd in de Shopping tab. 

Lokale diensten-advertenties

Sinds de coronacrisis gaan steeds meer mensen lokaal winkelen, omdat ze meer tijd thuis en rondom huis doorbrengen. Eind september heeft Google Ads daarom Lokale diensten-advertenties in Nederland uitgerold. Lokale diensten-advertenties zijn advertenties in Google die mensen helpen om in contact te komen met lokale en betrouwbare professionals, zoals loodgieters, elektriciens, schoonmakers, etc. 

Bedrijven die met lokale diensten-advertenties adverteren ontvangen een Google Bescherming badge. Hiervoor moeten zij wel een screening- en kwalificatieproces van Google hebben doorlopen. 

Wanneer gebruikers op zoek zijn naar een dienst via Google zoeken, kunnen zij deze diensten rechtstreeks boeken en beoordelingen en licentie-informatie van huidige klanten zien en vergelijken. De bedrijven ontvangen deze leads in de vorm van berichten en telefoongesprekken. Ook goed om te weten is dat bedrijven een betalen wanneer contact wordt opgenomen door een klant. Zelfs als je geen website hebt, kan je lokale diensten-advertenties inzetten!

Wil je aan de slag met lokale diensten-advertenties? Ga dan naar de Google Ads website voor lokale diensten-advertenties

google ads updates oktober 2020 - lokale diensten-advertenties

Grow My Store site van Google

In het jaar 2020 heeft een grote stijging plaatsgevonden in de e-commerce: 61% van de Nederlandse consumenten koopt kleding, elektronica en speelgoed voornamelijk online. Dit betekent dat retailers zich snel moeten kunnen aanpassen om op de website de best mogelijke gebruikservaring te kunnen bieden. 

Door de verschuiving naar e-commerce heeft Google Grow My store vernieuwd met nieuwe functies. Op de website Grow My Store wordt jouw website geanalyseerd en ontvang je een algemene score. Aan de hand van deze score met de bijbehorende aanbevelingen kan je jouw bedrijf versterken. Door de nieuwe functies kan je daarnaast ook de trends in jouw branche bijhouden en vergelijken met concurrenten.

Aan de slag met Grow My Store? Ga dan naar de Google website Grow My Store

google ads updates oktober 2020 - grow my store

Google is altijd wel bezig met nieuwe updates. Wil jij op de hoogte worden gehouden van alle ontwikkelingen omtrent Google Ads? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van CaseMarketing. 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief, voor Google (Ads) tips en om op de hoogte te blijven van de activiteiten van CaseMarketing.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *