Zoektermen

26-10-2020

Zoektermen zijn zoekopdrachten die de zoeker in Google intikt. Een zoekterm wordt gematched aan het zoekwoord dat je hebt ingesteld in de Google Ads campagnes.

Zoektermen in Google Ads

Voorbeelden van verschillende zoektermen vind je hieronder:

zoektermen Google Ads

De zoekwoorden die daadwerkelijk zijn ingesteld in deze advertentiegroep zijn ‘restaurant eten’ en ‘eten restaurants’. Zoals je ziet in de afbeelding hierboven matcht Google jouw ingestelde zoekwoorden ook met bijvoorbeeld “restaurant eten thuis” en “kreeft eten restaurant”. Dit komt doordat je te maken hebt met verschillende zoektypen. 

Hoeveel vrijheid je Google geeft bij het matchen van zoektermen en zoekwoorden bepaal je met zoekwoordtypen. In theorie zijn er drie* verschillende zoekwoordtypen: breed zoekwoordtype, zoeken op woordgroep en exact zoekwoordtype.

* sinds februari 2021 is het zoekwoord modifier voor breed zoeken (BMM) verdwenen. De ‘phrase’ (zinsdeel) zoekwoorden zullen gebruikt gaan worden als vervanging van de BMM.

BLACK FRIDAY ACTIE200,- korting op de SEA Academy met kortingscode BLACKFRIDAYKORTING

Alleen vandaag geldig! Vul kortingscode BLACKFRIDAYKORTING in en krijg €200,- korting op het groeps- of VIP-programma van de SEA academy.

De SEA academy is de meest praktijkgerichte Google Ads leeromgeving die er bestaat. Je krijgt een jaar lang onbeperkt toegang krijgt tot de community en alle cursussen (inmiddels meer dan 140 video's). Ook kun je een jaar lang vragen stellen en krijg je support en begeleiding.